Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Velkommen til åttitallsklassikeren som aldri går ut på dato!

I denne dramakomedien fra 1985 møter vi fem tenåringer som av forskjellige grunner er blitt sendt til gjensitting på en lørdag. Claire, Allison, John, Andrew og Brian er fra forskjellige sosiale kretser, men til tross for forskjeller og fordommer viser det seg at prinsessen, outsideren, opprøreren, sportsidioten og nerden har mer til felles enn de selv trodde. Før dagen er omme blir de kjent, avslører hemmeligheter og står sammen mot Mr. Vernon, den kjipe forstanderen som har fått jobben å passe på dem.

John Hughes ultimate tenåringsfilm er like gjeldene i dag som den var da den først kom ut, og blir ofte kreditert med å være den første filmen som viste hvordan tenåringer virkelig tenker og oppfører seg. Dette er en film som passer for de fleste, med humor, feel-good øyeblikk, gode skuespillerprestasjoner og herlig 80-tallsmusikk.

 

Regissøromtale:

John Hughes (f. 1950 – d. 2009) var en amerikansk manusforfatter, produsent og regissør. Han er mest kjent for sine suksessfulle ungdomsfilmer, hvor han ofte castet skuespillere fra det som ble kalt «The Brat Pack». Til tross for at han bare vant én pris, så har filmene hans satt sitt preg på filmhistorien. De var med på å prege 80-tallet, og blir fortsatt tatt godt imot den dag i dag.