Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

NB! LØRDAGSVISNING

NB! DOBBELVISNING

 

Perfect Blue

Satoshi Kon, 1997

 

Når pop-idolet Mima bestemmer seg for å legge musikk-karrieren på hylla, blir hun oppfordret til å prøve seg ut som skuespiller. Alt går imidlertid ikke helt på skinner i det hun blir traumatisert av en av scenene hun må spille i en tv-serie. Hennes verden begynner å falle sammen, og det blir ikke bedre når hun blir forfulgt av en besatt fan og sin egen fortid. Linjen mellom virkelighet og illusjon brytes, og hun må kjempe for sitt eget liv. Svaret hun leter etter, er svaret på hvem hun egentlig er.

 

Perfect Blue er en psykologisk thriller som utforsker linjene mellom virkelighet og illusjon. Regissør Darren Aronofsky kjøpte rettighetene til filmen, for å filme en badekar-scene for Requiem For A Dream, som en hyllest til Perfect Blue.

 

 

Originaltittel: Pafekuto buru
Sjanger: Animasjon, horror, thriller
Lengde: 1t 21 min
Aldersgrense: 15 år

 

 

Paprika

Satoshi Kon, 2006

 

Hva ville skjedd med menneskeheten om man ikke kunne se forskjell på virkelighet og drømmer? Når en maskin som lar terapeuter dra inn i pasienters drømmer blir stjålet, settes virkeligheten på spill og kaos bryter løs. Drømmene blir satt til live, og en forsker-trio prøver sammen med en politibetjent å få kaoset under kontroll. Men den eneste som kan redde virkeligheten er den unge, kvinnelige terapeuten Paprika.

 

This is your brain on anime

 

Filmen presset grensene for hva animasjonsfilmer kan formidle, og utfordret publikum i kinosalene rundt hvorvidt vi ser virkeligheten eller drømmene. Paprika er Satoshi Kon’s fjerde og siste spillefilm, før hans død i 2010.

 

 

Originaltittel: Papurika
Sjanger: Animasjon, eventyr, krim
Lengde: 1t 30 min
Aldersgrense: 15 år