Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Som oppvarming til Amandusfestivalen blir det høy ABBA-faktor på Café Stift førstkommende fredag!

Den anerkjente teater- og operaregissøren Phyllinda Lloyd (f. 1957) fikk i 1999 tilbud om å regissere ABBA-musikalen, Mamma Mia!. En oppsetning som ikke bare skulle vise seg å briljere på West End og Broadway, men over hele verden. I 2008 fikk Lloyd regissere filmversjonen også, som med det ble Tony-vinnerens spillefilmdebut. Og filmmusikalen ble ikke bare den mest innbringende, britiske filmen på britiske kinoer – den ble også den mest solgte DVDen i Storbritannia noensinne.

Mamma Mia! er basert på rundt 24 av ABBAs mest kjente sanger, og kan derfor sies å være et eksempel på den såkalte subsjangeren «jukebox-musikal». Her snakker vi godlåter som «Super Trouper», «Dancing Queen», «Money Money Money», «The Winner takes It All», «Voulez Vous», «I Have A Dream», «SOS»… og tittelen er selvsagt hentet fra bandets kanskje største (eller i alle fall mest ikoniske) hit fra 1975.

ABBA-låtskriverne Björn Ulvaeus og Benny Andersson har vært involvert i utviklingen av musikalen fra begynnelsen av, og har også vært medprodusenter på filmen, sammen med blant annet Tom Hanks. I hovedrollene har vi ikke minst et stjernespekket ensemble bestående av blant andre Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth.

Og handlingen? Donna (Streep) og datteren Sophie (Seyfried) bor på en gresk øy, hvor de driver en taverna. Fordi Donna har satt lokk på fortiden sin, vet ikke Sophie hvem faren hennes er. Dette er et problem fordi hun straks skal gifte seg, og skulle derfor sårt hatt en farsfigur til å følge henne til alters. Når plutselig morens gamle dagbok åpenbarer seg, bestemmer imidlertid Sophie seg for å invitere tre av hennes gamle elskere i håp om at en av dem er faren hun aldri møtte.

Mamma Mia! er en fargesprakende musikal som leker seg med morsomme forviklinger, spenstige sangnumre og slående feelgood-stemning – og hei, det er en severdighet nok i seg selv å få høre Agent 007 synge. Arrangementet på Café Stift arrangeres som intet ringere enn en sing-along-visning, og inngang er helt gratis.

Filmklubben samarbeider med Amandusfestivalen om flere arrangementer i år. I tillegg til filmquiz på Café Stift blir det i samarbeid med Montages spesialvisninger av Paranoid Park, In the mood for love og Catch me if you can.