Amandusfestivalen 2017

I anledning årets Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival (22.-26. mars) har Lillehammer filmklubb gleden av å kunne samarbeide om flere spesialarrangementer. Her kommer en liten oppsummering av hva vi er involvert i den kommende uken.

SING-ALONG:

Førstkommende fredag varmer vi opp til neste ukes filmfestival med sing-along-visning av Mamma Mia! (Lloyd, 2008). Arrangementet er i regi av Amandusfestivalen, Lillehammer filmklubb og Café Stift, og inngang er gratis. For mer informasjon om spesialvisningen, se Facebook-event eller filmklubbens egen filmomtale.

Fredag 17. mars, kl. 21:00 på Café Stift.

SIDEPROGRAM:

Innunder festivalens programseksjon, Amandus FILMFEST, tilbys en rekke førpremierer, eksklusive festivalfilmer, Lillehammer-premierer og klassikere. Her blir det både regissør- og skuespillerbesøk, og flere av eventene er tilgjengelige for hele byen uavhengig av faktisk festivaldeltakelse.

Som del av dette har Lillehammer filmklubb i samarbeid med filmmagasinet på nett, Montages, fått lov til å plukke ut tre filmtitler som skal snurres under festivalen: Paranoid Park (van Sant, 2007), In the mood for love (Kar-Wai, 2000) og Catch me if you can (Spielberg, 2002). Disse er alle tre fantastiske filmopplevelser som på hvert sitt vis har satt preg på den moderne filmhistorien vår. Med andre ord er dette varme anbefalinger, som til sammen utgjør et aldri så lite sideprogram under festivalen – med innledninger før hver visning.

Visningene finner sted på Lillehammer kino, og inngang er gratis for dem som allerede er filmklubbmedlemmer eller har festivalpass. For dem som ikke har dette fra før av, så blir det salg av både filmklubbmedlemskap og festivalpass på stedet f.o.m. en halvtime før hver visning.

PARANOID PARK
Onsdag 22. mars, kl. 17:00 i sal 4 på Lillehammer kino.
Innledning: Montages-skribent, Truls Foss.

IN THE MOOD FOR LOVE
Torsdag 23. mars, kl. 19:00 i sal 1 på Lillehammer kino.
Innledning: Filmklubbleder, Kristine Tingvik Aas.

CATCH ME IF YOU CAN
Fredag 24. mars, kl. 20:30 i sal 1 på Lillehammer kino.

Innledning: Montages-redaktør, Lars Ole Kristiansen.

FILMQUIZ:

Filmklubben stiller også med sin populære filmquiz på Café Stift. Opplegget blir det samme som vanlig, bortsett fra at det varer i én time og vil holdes på engelsk med tanke på internasjonale festivalgjester. Quizen ledes av vår egen quizmaster, Christian Reitan, men merk at denne quizen ikke faller innunder filmklubbens faste tirsdagsquiz som er del av vårprogrammet 2017.

Torsdag 23. mars, kl. 21:00-22:00 på Café Stift.

FILMKLUBBFOREDRAG:

Årets Amandusfestival arrangerer dessuten et lite foredrag omhandlende filmklubbvirksomhet. Bookingsjef  og barne- og ungdomsfilmkonsulent Chloé Faulkner fra Filmklubbforbundet kommer på besøk for å prate om hvordan man starter opp en filmklubb. For anledningen er vår egen styreleder, Kristine Tingvik Aas, invitert til å prate om hvordan det er å drive Lillehammer filmklubb. For mer informasjon, se Amandus’ hjemmeside.

Onsdag 22. mars, kl. 16:00-17:00 på Lillehammer kino.

By | 2017-03-16T17:27:02+00:00 mars 16th, 2017|Categories: Artikler|0 Comments