Åpningsfilm: OLDBOY

Filmklubbhøsten er i gang, og det med en blodig spenningsklassiker.

Den moderne klassikeren Oldboy åpner årets høstprogram, og for en åpning det blir! Oldboy er historien om håpløshet og hevn. Det er historien om Dae-su Oh som blir kidnappet i 15 år for så å bli sluppet ut uten noen forklaring – og det er her det hele starter: i en forrykende reise sammen med en mann med ett mål, som aldri ser seg tilbake.

Regissør Chan-Wook Park er kjent for å bringe sør-koreansk film til Vesten på 2000-tallet. Mange flere aktører skulle melde seg etter hvert, men Parks’ hevntrilogi banet veien. Oldboy er andre film ut i trilogien, men kun temaet er likt. Med engelsk tittel og et enkelt, men dystert plot, ble dette en umiddelbar klassiker i den vestlige verden.

Hevntema er ikke noe nytt, men det Park gjør så mesterlig er å behandle hevnen som et mysterium. Hvem er det hovedpersonen jakter på, og hvorfor? Det hele er en detektivhistorie med voldelige følger, og Oldboy slutter aldri å overraske!

Filmen fikk en remake i 2013 til lunkne kritikker, da den manglet humoren og gnisten til originalen. Har du ikke sett Oldboy, så kjenn din besøkelsestid og kom deg på Lillehammer Filmklubbs storslåtte åpningsfilm! Dette er en actionfylt berg- og dalbane som gjør seg utmerket på det store lerretet!

Visning:
Tirsdag 30. august, kl. 18:00

Lillehammer kino

By |2017-01-12T23:29:25+00:00august 27th, 2016|Categories: Filmer, Nyheter, Ukategorisert|0 Comments