Italiensk aften med Fellini

Det blir italiensk aften på kunst- og kulturhuset Fabrikken med mat, vin og film når vi feirer en av filmhistoriens største regissører: Federico Fellini.

For tredje gang arrangerer filmklubbstyret sitt årlige «auteurblikk», som vil si at vi framhever en filmhistorisk sentral filmskaper og hennes/hans karriere. Tidligere har vi sett på den japanske samuraimesteren Akira Kurosawa og danskenes elskede og forhatte Lars von Trier. Nå er det på tide å bevege seg til varmere strøk, nærmere sagt Italia, da vi arrangerer en aldri så liten italiensk aften med fokus på Federico Fellini.

LØRDAG 14.11:
Kl. 17 – 20

For anledningen vil det være gratis (!) matservering under hele lørdagsarrangementet bestående av et utvalg klassiske, italienske retter, samt være mulighet for kjøp av vin/øl.

Kl. 17: Aftenen innledes med en introduksjon om filmskaperens karriere, etterfulgt av visning av LA DOLCE VITA:

Moralsk forfall har aldri vært mer glamorøst, og bildet av Anita Ekberg i Trevifontenen er blitt ikonisk. Da filmen kom ville ikke overklassen som den framstiller vite av den, Vatikanet fordømte den og seksualiteten den viser vakte stor oppsikt. Fellini vant likevel Gullpalmen i Cannes for det som i dag regnes som et av hans hovedverk, samt en Oscar for kostymedesign.

For mer informasjon om La dolce vita.

Menu for anledningen blir diverse terter og pizzaer, bruschetta, salat, spaghetti og kjøttboller, profiterol til dessert, samt rødvin/øl/mineralvann/kaffe. Alt laget og servert av Fabrikkens egen Ioanna fra Solas Tallerken.

SØNDAG 15.11:
Kl. 17 – 22

Dagen etter fortsetter filmvisningene, og det vil være mulighet for kjøp av både suppe og brød, samt vin/øl. Kaffe er gratis!

Kl. 17: LA STRADA
I denne tidlige varianten av dagens «road movies», følger vi skjønnheten, udyret og ensomheten på den italienske landeveien. Filmen fikk Oscar for Beste fremmedspråklige film, samt Sølvløven i Venezia, og anses som Fellinis ultimate gjennombrudd.

For mer informasjon om La strada.

Kl. 19: 8 1/2
Det veksles mellom fantasi og virkelighet i det store sirkuset som en filmproduksjon kan være, når vi snurrer en av filmhistoriens største filmer om nettopp det å lage film. Dette er intet annet enn Fellinis personlige favoritt, som ble belønnet med Oscar for Beste fremmedspråklige film og kostymedesign, samt er blitt kåret til tidenes tiende beste film av Sight and Sound.

For mer informasjon om 8 1/2.

Eventet er som vanlig gratis for medlemmer. Medlemskap koster 100 kr (50 kr for studenter), og selges i døra – vi tar både kort og kontant! Det er no strings attached annet enn at man kan komme og gå som man vil på resterende filmklubbvisninger denne høsten.

Aldersgrense: 18 år pga. alkoholservering.

By |2015-11-11T22:41:07+00:00november 11th, 2015|Categories: Artikler, Nyheter, Ukategorisert|0 Comments