I anledning Forskningsdagene 2015, arrangerer Høgskolen i Lillehammer, Lillehammer kino og Lillehammer Filmklubb filmvisning med samtale rundt tema spiseforstyrrelser, lørdag 26. september.

Hva er Forskningsdagene?

Forskningsdagene er en årlig, nasjonal festival med mål om å skape begeistring og forståelse rundt forskning gjennom et bredt spenn av arrangementer – fra demonstrasjoner og utstillinger til debatter og visninger. De første Forskningsdagene fant sted i 1995 på initiativ fra Norges forskningsråd, og siden da har festivalen utviklet seg til å bli landets største arena for allemennrettet forskningsformidling, med lokale arrangementer rundt omkring i hele Norge.

Årets festival arrangeres i tidsrommet 16.-27. september rundt tema MAT.

«Mat er aldri bare mat. Mat er politikk, kultur og religion. Mat angår oss alle – hele tiden. Velkommen til en annerledes matfestival!»

For mer informasjon om selve festivalen, se hjemmeside.

Visning med samtale: MIN LILLE SØSTER

I anledning årets Forskningsdagene samarbeider Høgskolen i Lillehammer, Lillehammer kino og Lillehammer Filmklubb om et felles arrangement rundt tema spiseforstyrrelser, lørdag 26. september, kl. 17-19.

Filmen som skal vises, er svenske Sanna Lenkens premiereklare debutfilm MIN LILLE SØSTER (2015), som omhandler søskenkjærlighet satt på prøve idet lillesøster finner ut at storesøster sliter med spiseforstyrrelser i skjul. Regissør Lenken har fått en rekke utmerkelser på festivaler verden over, blant annet publikumsprisen i Gøteborg og Krystallbjørnen i Berlin. Filmvisningen finner sted på Lillehammer kino.

Les mer om filmen her.

Etter visning blir det samtale rundt tema spiseforstyrrelser mellom psykolog Birgit Nordtug, medieforsker Søren Birkvad og HiL-representant Johanne Kielland Servoll.

Dato: Lørdag 16. september
Tid: 17:00-19:00
Sted: Lillehammer kino
Pris: Publikum løser ordinær kinobillett på Lillehammer kino.