En umiddelbar klassiker fra en av samtidens mest hyllede regissører!

Siden David Finchers SEVEN premierte på kinolerretet i 1995, har den markert seg som intet annet enn en umiddelbar moderne klassiker. Med headlinere som Brad Pitt, Morgan Freeman og Kevin Spacey i hovedrollene, vandrer vi motløse inn i et nervepirrende thriller-landskap tilsatt krim og noir. Her bys det på dystopisk spenning og urban apati i trolig 1990-tallets mest anerkjente mordgåte!

Etterforsker Somerset (Freeman) skal pensjonere seg – destruert og lei av et yrke og en by i kontinuerlig forfall. Hans aller siste oppdrag, viser seg imidlertid å bli større enn forventet, og med hjelp fra sin ferske partner, Mills (Pitt), begir de seg ut på en farefull ferd gjennom de syv, bibelske dødssynder for å fakke den budskapsrike sadisten, John Doe (Spacey).

SEVEN er atmosfærisk oppbygd av urban bakgrunnsstøy, tåkelagte regnbyger og dunkel belysning. Arthur Maxs produksjonsdesign, tynges av slitte post-industrielle locations, iført en humørløs, grå og brun fargepallett. Hvert frame skaper følelsen av uhygge, og er skutt av Darius Khondji, som bl.a. er fotoansvarlig for DELICATESSEN (1991) og AMOUR (2012).

Det ligger en uunngåelig konfrontasjon i Finchers mørke skjebner og ekstreme voldstablåer. En moralsk så vel som eksistensiell skildring av en tilværelse hvor man må bruke slegge for å bli hørt, og dødssynder e blitt trivielle.

Mest av alt, forblir likevel SEVEN en suggererende thriller som få, og bikker ut i et intenst klimaks man sent vil glemme. Dette er en film som trykker deg ned, samtidig som den fascinerer deg opp! Ved siden av FIGHT CLUB, er SEVEN desidert et av Finchers aller sterkeste verk!

Tekst: Kristine Tingvik Aas

Visning: Torsdag 03. september, kl. 23 på Lillehammer kino

Aldersgrense: 15 år