I fokus: Andre verdenskrig

Også i dette semesteret ønsker vi å gjøre et dypdykk i et tema. I år er det 70 år siden andre verdenskrig tok slutt, og hva passer vel da bedre enn å hoppe inn i krigsfilmens verden.

På tross av at arrangementet vårt starter på den ikke helt tilfeldige datoen 9. april, som forøvrig også markerer 75 år siden den tyske invasjonen av Norge, ligger vårt fokus på den internasjonale krigføringen. Vi viser fire vidt forskjellige filmer som vi håper kan gi et lite overblikk over grusomhetene som verdenshistoriens største krig førte med seg. Vi starter med Richard Attenboroughs storslåtte A Bridge Too Far, med en haug av klassiske skuespillere med, som skildrer krigføringen som var gjort. Så viser vi to filmer som ser krigen fra det uskyldige offerets øyne: den japanske animasjonsfilmen Ildfluens grav av Isao Takahata og Elem Klimovs grusomme skildring Gå og se. Seansen avsluttes i lettere modus med Charlie Chaplins Diktatoren, en parodisk imitasjon av Hitler og nazismens europeiske styre.

Programmet for arrangementet. Les mer om filmene ved å klikke på dem.

9. april
kl. 19:00: A Bridge Too Far
kl. 22:00: Ildfluens grav

11. april
kl. 15:00: Gå og se
kl. 18:00: Diktatoren

Vel møtt!

By |2015-04-09T01:48:11+00:00april 9th, 2015|Categories: Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment