Lillehammer kino melder at kinoen vil være stengt fra og med 1. januar 2015 til i alle fall ut mai. Dette betyr at det heller ikke kan drives filmklubbaktivtet på kinoen i denne perioden.

Kinoen skriver på sine hjemmesider at årsaken til stengningen er ombyggingen av Lillehammer kino og Lillehammer kunstmuseum (artikkelbildet er fra Snøhettas konseptforslag som ligger til grunn for ombyggingen). Utbyggingen skal være ferdigstilt til februar 2016. Den endelige fremdriftsplanen for byggningsarbeidet blir klar i løpet av noen få uker, men det er allerede nå klart at kinoen vil måtte være helt stengt i denne perioden på fem måneder. Kinoen understreker at de arbeider med å kartlegge eventuelle alternative steder å vise enkelte filmer, men det er i alle fall trygt å si at filmtilbudet til Lillehammer vil for en periode bli betydelig svekket.

Dette gjør altså at Lillehammer Filmklubb ikke kan vise film i kinoens lokaler i stengningsperioden. Hele vårsemesteret vårt vil derfor påvirkes.

Men vi legger selvsagt ikke ned driften av den grunn.

Vi arbeider med å finne et godt alternativ, og håper å ha det på plass om kort tid. Kvaliteten på fasilitetene vil nok ikke være det samme, men vi håper å få til noe som kan være tilstrekkelig i en unntaksperiode. Det viktigste er jo at vi viser film, og kanskje nå mer enn noen gang, da byen plutselig ikke har noe annet kinotilbud.

Vi oppdaterer når vi har mer informasjon.