Et privilegert innblikk i en seriemorders hverdag.

Man Bites Dog (Originaltittel: C’est arrivé près de chez vous) er en belgisk mockumentary, som omhandler et dokumentarfilm-crew som følger en seriemorder. Stolt og hemningsløst vises hverdagen fram, som (ikke overraskende) består av drap i alle varianter, og mellom de eksplisitte demonstrasjonene tilbys alt fra lyrisk deklamasjon til amatørfilosofi. Til tross for mengder av karisma, forblir mannen en sadistisk og lunefull psykopat, og filmcrewet blir stadig mer innblandet til det tenderer mot det groteske.

Man Bites Dog tegner et fascinerende karakterportrett, som er dynamisk skutt i ru, svart-hvitt cinéma vérité-stil, og fullspekket med bekmørk, samvittighets­tynget galgenhumor. Provokasjon oppstod fort og moralspørsmål ble reist da filmen kom, mye grunnet dens grafiske, nihilistiske voldsskildringer, som blant annet førte til bannlysning i Sverige. Filmen er både skrevet, ­regissert og produsert av de daværende filmstudentene Rémy Belvaux, André Bonzel og Benoît Poelvoorde, som også medvirker som skuespillere. Til tross for både kontroverser og et ekstremt lavt debutbudsjett, mottok filmen hele to Cannes-priser – SACD-prisen for beste spillefilm og Cannes’ Spesialpris for ungdom, og er fortsatt like aktuell med tematikk som medias voldsfiksering og etisk problematikk ved dokumentarisk sannhetshigen.

En bitende mørk kultperle, som enhver filmentusiast bør få med seg!