Lillehammers yrende filmmiljø

Så er vi i gang med et nytt filmklubbår. Det er mye spennende som skjer i Lillehammers studentsfære for tiden, særlig med endring av studenthusets plassering. Filmklubbens aktiviteter blir ikke nevneverdig påvirket av dette; vi fortsetter som før, men ser muligheten for å kunne gjøre flere studentfokuserte aktiviteter relatert til det nye studenthuset på HiL. Men vårt hovedområde vil fortsatt byens sentrum, nærmere bestemt på Lillehammer Kino og Café Stift.

Av utviklinger på filmområdet observerer vi den aktuelle debatten om filmskolens etterutdanning og dens plassering. Vi har forståelse for at filialen av praktiske årsaker må legges til Oslo, siden Lillehammer har for stor avstand til den profesjonelle filmbransjen – men

det betyr ikke at vi ikke har et miljø for en yrende filminteresse. Lillehammer Filmklubb har som mål å være et knutepunkt for hele byens filmmiljø, og i år er ambisjonene skrudd opp til elleve.

Å diskutere film handler om mer enn bare hva som er bra og hva som er dårlig. Hva filmen tematiserer og hvilken kontekst denbefinner seg i kan ofte være vel så viktig og interessant. I år har vi derfor et eget filmprogram hvor vi tar frem debatten om kjønnsfordelingen i filmbransjen, med fokus på kvinnelige regissører. Vi prøver også ut en auteurintroduksjon, hvor vi viser to filmer av den samme regissøren, med mål om å skape interesse for den øvrige filmografien. Høstens utvalgte er Akira Kurosawa.

Samtidig fortsetter vi med matinévisninger på lørdager klokken 12, og LFK@Night-visninger på tirsdager klokken 23. Filmquizene fortsetter også på Café Stift, og det blir spennende å se om vi ikke får et lite generasjonsskifte i quizhegemoniet i år. Utover høsten vil vi også prøve å sette i gang et kortfilmprogram, som vi vil holde på kafeen. Mer informasjon om dette kommer etter hvert.

Du har altså mye spennende å se frem til utover høsten. Velkommen skal du være.

By |2014-08-27T08:58:43+00:00august 27th, 2014|Categories: Kommentar, Ukategorisert|0 Comments