Moodyssons moderne klassiker om den engelaktige Lilja slår fortsatt fra seg, en viktig film og opplevelse.

16-årige Lilja og moren lever under fattige kår i en forstad i Estland. Moren reiser fra henne og Lilja blir værende alene med sin eneste venn, den utstøtte og unge Volodja. Hun begynner å selge sex for å tjene penger, hun blir utstøtt og har det jævlig. Som en reddende engel forelsker Lilja seg i en fyr som lover henne bedre tider i Sverige, men den gang ei.

Lilja 4-Ever er Moodyssons tredje langfilm etter suksessene Fucking Åmål (1998) og Tilsammans (2000), siden har han laget en rekke interessante filmer som Ett hål i mitt Hj­ärta (2004), Mammut (2009) og nå sist den svært fornøyelige Vi är bäst! (2013). En rik filmografi til tross er Lilja 4-Ever for undertegnede hans ubestridt sterkeste film, kanskje, faktisk en av de mest opprivende filmopplevelsene i filmhistorien. Filmen om martyren Lilja er vond, men også voldsomt sublim i sin vakre og poetiske skittenestetikk. Den stiller både en grusom bransje og et sosialdemokrati i et grelt relieff og slår fast problematikk med hammer og spiker, mens Rammsteins Mein herz brennt tordner over lydsporet. En film som griper tak i deg og aldri helt slipper taket og det føles viktig.

Vær obs på at filmen vises 27. mai i stedet for 20. som det står i programheftet.
Filmen innledes av Øystein Egge.