En fantastisk remake av den klassiske, franske 1800-talls romanen Les Liaisons Dangereuses, satt i Manhattans Upper East Side.

Les Liaisons Dangereuses har blitt filmatisert to ganger på slutten av 1980-tallet, men i dette tilfellet er det som man sier «alle gode ting er tre», for den tredje utgaven, Cruel Intentions fra 1999, er den beste.

Rollelisten er fantastisk og består av 1990-tallets unge ‘it’-skuespillere, Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon, Ryan Phillippe og Selma Blair, samt veteranene Christine Baranski og Swoosie Kurtz (sistnevnte spilte og i den ene 80 talls versjonen). Gellar og Blair er strålende i rollene som den manipulerende sosietets yndlingen og den uskyldige nykommeren.

Cruel Intentions er en visuell nytelse fra start til slutt. Handlingen og regien flyter ett i ett, og alle locations de filme på rundt om i New York er stunning. Filmen har også en av de beste samtidsriktige soundtrack noensinne, som er med på å underbygge plottet på alle de riktige stedene.

Sluttsekvensen der Sarah Michelle Gellars karakter stormer ut av kapellet under The Vervs «Bittersweet Symphony » er gåsehudfremkallende, og er nesten blitt like ikonisk som klinescenen mellom Gellar og Selma Blair (de vant beste kyss under MTV Movie Awards 2000).

Filmen vises tirsdag 29. april kl. 23.00 på Lillehammer Kino. Innledning holdes av Kristoffer Halvorsen.