I Blanke Messingen er en britisk komedie-drama fra 1997, som er regissert av Peter Cattaneo. I den industrielle byen Sheffield går det hardt utover arbeiderne når stålindustrien må si opp mange av sine ansatte, inkludert Gaz, som står i fare for å miste foreldreretten til sin sønn om han ikke finner seg ny inntekt fort. Etter å ha oppdaget at Chippendales sitt strippeshow dro inn masse penger i byen, bestemmer han seg for at det skal han og kameratene hans også klare. Gaz samler sammen fem andre arbeidsløse menn, som med sine egne hverdagsproblemer trenger å tjene penger og ikke lenger har noe å tape. Ingen av dem har egentlig det som kreves for å holde et strippeshow, men med bøtter av sjarm og et løfte om å gjøre «the full monty» tar de opp konkurransen mot de profesjonelle stripperne.

Filmen gir oss et innblikk i en verden der arbeidsledighet, depresjon, selvmord og arbeiderklassekulturen preger hverdagen. Livene deres er tøffe og fulle av utfordringer, men ting er likevel ikke helt håpløs. Filmen er også full av optimisme, vennskap, humor og uforglemmelig musikk. Det er godt gjort å ikke heie på «Hard Steel», mens de finner sin vei gjennom utfordringene, og til scenen.

Filmen vises mandag – ikke tirsdag – kl. 23.00 på Lillehammer Kino.