It’s SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOSIOUS!

Selve kronjuvelen av Disney­filmer fra Walt Disneys egen tid, er megasukses­ sen Mary Poppins fra 1964. Julie An­drews spiler tittelrollen, og vant en Oscar for beste kvinnelige skuespiller.

Filmen stakk av med hele 13 Oscar-nominasjoner og vant for beste kvinnelige skuespiller, beste musikk, beste sang (Chim Chim Cher­ee), beste redigering og beste visuelle effekter.

Historien handler om familien Banks som bor i London på begynnelsen av 1900 tallet. Kong Edward styrer tronen, og det er «en manns verden». Men ting begynner å skje. Fru Banks er medlem av «Sister Suffragettes» som kjemper for stemmerett for kvinner, og de tidligere barnepikene slutter alle og enhver da de to små barna deres er vanskelige. Det er her Mary Poppins kommer inn i bildet. Hun ser familien trenger hjelp, og flyr ned fra himmelen med sin paraply og kreative løsninger på problemet.

Mary Poppins er også veldig aktuell i disse dager, da filmen har 50 års­jub­ileum og  Saving Mr. Banks, filmen om historien bak Mary Poppins, kommer på kino i Norge.

Mary Poppins er full av humor, fantastisk musikk, og morsom magi. Den er rett og slett «Practically Perfect In Every Way».