Den mest stemningsfullt uhyggelige skrekkfilm noensinne laget.

The Haunting er en av et fåtalls skrekkfilmer som faktisk er skummel på fler plan. Er det som skjer på Hill House ekte, eller skjer alt sammen inne i hodet til hovedpersonen Elenor Lance, glimrende spilt av Julie Harris.

Filmen er regissert av Robert Wise, som er mest kjent for musikalfilmene West Side Story fra 1961 og The Sound of Music fra 1965. Men mellom de to ikoniske filmene regisserte han den lille skrekkperlen The Haunting.

Filmen er filmet i sort/hvitt og dette underbygger den ufyselige atmosfæren inne i det gedigne herskapshuset til fingerspissene. Kulissene er fantastiske, og man føler som publikum man er del i det som skjer i huset.

Noen ‘fun facts’: The Haunting er at dette er favorittskrekkfilmen til Martin Scorsese.  Dette er en av et fåtalls Hollywood filmer under Hydes koden som har en lesbisk karakter. The Haunting har blitt remade to ganger, en gang av Stephen King som TV serien Rose Red, og en gang på det store lerret som den forferdelige The Haunting fra 1999. Men dette er virkelig et tilfelle der den originale er best.

Filmen vises på Lillehammer Kino 25. februar, kl. 23.00.
Innledning holdes av Kristoffer André Halvorsen.