Filmklubb i 2014

Teksten står som lederartikkel i vårt fine programhefte, som du får ved å bli medlem i klubben.

Velkommen til et nytt filmklubb­semester. I høst hadde vi et jevnt og fint besøkstall på alle våre filmer, noe vi er godt fornøyd med. Høstens høydepunkt var nok likevel vår stumfilmkonsert som vi arrangerte i sammenheng med Den Norske Studentfilmfestivalen, med en forykende forestilling og kjempebra publikumsoppmøte. Da blir det ekstra gøy å drive filmklubb!

Og gøy har det vært lenge. Et lite dyp­dykk i gamle arkiver har vist at Lille­ hammer Filmklubb for første gang ble stiftet i 1962, noe som gjør at vi er en av landets eldste filmklubber. En videre utdypning av disse oppdagelsene vil vi nok komme tilbake til senere i år, men det får oss også til å tenke over hvor vi vil plassere oss som filmklubb i 2014.

For hva er egentlig en filmklubb i år? I konkurranse med DVD-­tilgjengelig­het og nettstrømming (og andre til­gangsmetoder), er det ikke nødvendig å være medlem i en filmklubb for å få sett de filmene man ønsker. Utvalget er nær­mest uendelig og hjemmekinoanlegge­ne er gjerne mer enn gode nok for de aller fleste filmer. Hva er da så poenget med filmklubben?

Det vi derimot kan tilby er et miljø for film. Film skal ikke bare sees. Den skal snakkes om, diskuteres og reflekteres over. Man skal kunne lære av film og få en kunstopplevelse som ellers vil­le gått en hus forbi. Man skal oppdage film og utfordre sin egen smak. Og man skal kunne føle et fellesskap med andre. Dette er det LFK ønsker å tilby, og der­ for gir vi deg i år et svært variert pro­gram som skal kunne by på diskusjoner, følelser, underholdning, provokasjon og ny kunnskap, og som vi håper du vil dele med oss. Velkommen.

By |2014-01-20T16:15:55+00:00januar 20th, 2014|Categories: Kommentar, Ukategorisert|0 Comments