Slapstickhumor fra de legendariske Marx-brødrene.

Duck Soup er en amerikansk komedie fra 1933 med de fire brødrene Marx i hovedrollene. Filmen foregår i det lille landet Freedonia, som er på grensen til bankerott. Den rike enkefruen Teasda­le gir landet et lån, mot at den sittende statsministeren byttes ut med Rufus T. Firefly (Groucho Marx). På samme tid er nabolandet Sylvania ute etter å ta over Freedonia, og landets to beste spioner (Harpo og Chico Marx) sendes for å infil­trere den nye regjeringen.

I likhet med Charlie Chaplin og Bus­ter Keaton er Marx­brødrene kjent for sin slapstick­humor, som hos dem alle har overlevd tidens tann og fortsatt får folk til å le. Hver av de fire brødrene har skapt sin egen karakter og stil, som man kjenner igjen i deres ulike filmer, inklu­dert Duck Soup. Filmen regnes blant fle­re som brødrenes beste film, og på tross av at den ikke ble regnet som en suksess da den kom, så endret filmens omdøm­me seg med tiden og blir nå regnet som en klassiker.

Filmen vises på Lillehammer Kino lørdag 25.01 kl. 12.00