Årets julefilm er den romantiske musikalen Across the Universe, basert på musikken til The Beatles.

Across the Universe er en musikalfilm skrevet og regissert av Julie Taymor. Taymor er kanskje mest kjent for å ha gjenskapt Disneys ”Lion King” på Broadway, med stor suksess.

Alle har et forhold til The Beatles, og med denne filmen har man mulighet til å oppleve musikken skapt av Liverpoolbandet på en helt ny måte. Med en blanding av gamle klassikere og mer ukjente låter, møter vi Jude (Jim Sturgess) og Lucy (Rachel Evan Wood) i en klassisk kjærlighetshistorie med 60-tallets USA som bakgrunn. Vi får innblikk i deres idealisme, brennende engasjement og troen på rock, dop og kjærlighet.

Historien er skreddersydd til sangene, slik at tekstene passer perfekt enten som tidsbilder, stemningsbilder eller direkte inn i plottet. I tillegg er Across the Universe en sterk audiovisuell opplevelse med vakre bilder, fargesprakende og fantasifullt.