Sort katt hvit katt er en av disse filmene som slår deg overende av dens ekspressive kreativitet og lekenhet. En forviklingskomedie (i ordets rette forstand), skildret i en fabelverden.

Filmen tar utgangspunkt i to ungdommer som forelsker seg, men deres vei til lykken viser seg å være langt fra enkel. Her får vi servert både sigøynermafia, familiekonflikter og den ene absurde situasjonen etter den andre. Alt fortalt i et energisk tempo med en fargesprakende scenografi og med fengende sigøynermusikk.

Regissør Emir Kusturica er av de få som har vunnet gullpalmen i Cannes to ganger, for Pappa er på forretningsreise (1985) og Underground (1995). Sort katt hvit katt har også mottatt internasjonal anerkjennelse, og vant for eksempel sølvløven i Venezia. Filmen er kanskje ikke av Kusturicas mest slagkraftige samfunnsskildringer, men vil trolig stå igjen som hans kanskje mest fornøyelige film.

Vi lover en underholdende og humoristisk filmopplevelse av de sjeldne.

Filmen vises på Lillehammer Kino torsdag 5. desember kl. 18.00.
Innledning holdes av Eivind M. Nordengen