Richard Linklaters adaptasjon av Kurt Vonnegut-romanen er en psykedelisk historie om konspirasjon, narkotika og identitetsforvirring. A Scanner Darkly er en dystopisk film satt i en framtid som er ukomfortabelt nær vår egen nåtid.

Keanu Reeves spiller den avdankede spaneren Bob Arctor som spionerer på sine egne venner for å finne kilden til et nytt stoff, Substance D, som holder på å rive i stykker infrastrukturen i Los Angeles. Stoffet forårsaker schizofreni over lengre tid, og Arctor går en stadig tynnere linje mellom å late som at han er en stoffmisbruker, og å være en.

Linklater er en selvlært regissør, og har skapt sine egne motiver og temaer gjennom eksperimentering med tidligere filmer som Waking
Life, hans eneste andre verk filmet med rotoskopi-teknikk. Filmens uttrykk er hallusinatorisk, og det er ofte uklart hva som er ekte, hva som kommer fra Arctors eget sinn, og hva som har blitt puttet inn i hodet hans av andre.

Utenom Reeves så er filmen fylt av fargerike Film Noir-karakterer spilt av Winona Ryder, Woody Harrelson, Rory Cochrane og Robert Downey Jr.

Gå ikke glipp av denne ekstravagante filmen førstkommende tirsdag. Innledning holdes av Stian Pignon.