Kan man regnes som god, hvis man ikke har muligheten til å være ond?

A Clockwork Orange handler om den unge Alex (Malcolm McDowell), hvis interesser består av Beethoven, ultravold, voldtekter og å henge på Korova Milkbar sammen med gjengen han er leder for. Alex ender etterhvert i fengsel og melder seg der til å bli rehabilitert i en eksperimentell ubehagsterapi, som gjør ham ute av stand til utøve vold under noen omstendigheter. Ting går ikke helt som planlagt, som gir konsekvenser for både Alex og myndighetene.

Filmen er basert på Anthony Burgess’ bok ved samme navn, og er regissert av Stanley Kubrick. Den har med tiden etablert status som kultfilm, og har blitt regnet som kontroversiell grunnet sine volds- og sexscener. Med en handling satt i et futuristisk dystopisk Storbritannia, er filmen også sett på som en kommentar på psykiatri, ungdomsgjenger og flere andre politiske, sosiale og økonomiske temaer.

Filmen vises på Lillehammer Kino ved midnatt (kl. 23:59) tirsdag 15. oktober.