The Double Life of Veronique er kanskje en av verdens vakreste filmer. Fortellingen bærer både mystikk og romanse, og formidler det gjennom en helt fabelaktig audiovisualitet.

Den legendariske polske regissøren Krzysztof Kieslowski starter her sitt europeiske prosjekt ved å lage en film på tvers av landegrenser. En kvinne i Polen har en mystisk telepatisk kommunikasjon med en kvinne i Frankrike, og vi følger begge gjennom hver sine historier, (begge forøvrig fabelaktig spilt av slående vakre Irène Jacob) Den ene er en sanger som møter sin skjebne i musikken, mens den andre er musikklærer og oppdager en romanse gjennom den samme musikken.

Musikken er et studie i seg selv, men kan også bare nytes.  Zbigniew Preisners soundtrack fremstår som et av de mer mystiske og fascinerende komposisjonene innen nyromantisk filmmusikk som noensinne er laget. The Double Life of Veronique er et filmverk som bare må oppleves. Filmens kunstneriske aspekter er så absolutt til stede; fortellerstruktur og symbolikk er fremdeles gjenstand for analyse og debatt, og gjør dette til en film som du absolutt ikke bør gå glipp av.

Undertegnede holder innledning før filmen. Les også min analyse av musikkbruken i filmen på Filmstedet.