Barbarella, Queen of the Galaxy er en Fransk-Italiensk science fiction fra 1968 basert på tegneserien av samme navn. Filmen er regissert av Roger Vadim, og Jane Fonda spiller tittelrollen. Fonda var også gift med Vadim under innspilningen.

Filmen floppet da den hadde premiere, men har siden blitt en kultklassiker, og Jane Fonda ut- kledd som Barbarella har blitt et ikon verden rundt.

I en uspesifisert fremtid reiser Barbarella ut i galaksen på jakt et- ter Doctor Durand Durand. Underveis på ferden møter hun på mange skapninger og havner i forskjellige konflikter.

Barbarella var den første science fiction-helten til å bli portrettert på det store lærret. Flash Gordon og Buck Rogers hadde bare blitt por- trettert i TV-serier opp til 1968.

Barbarella er også på listen ”The 100 Most Amusingly Bad Movies Ever Made” av John Wilson, mannen bak The Golden Raspberry Awards.

Teksten er skrevet av Kristoffer André Halvorsen, som holder innledning før filmen, som vises midnatt tirsdag 17. september (natt til onsdag).