Oppdag – eller gjenoppdag – en av filmhistoriens mest klassiske thrillere, og verdens mest legendariske kanibal.

Dr.Lecter er i disse dager høyaktuell i Mads Mikkelsens skikkelse i den stilige NBC-serien Hannibal. Det føles derfor betimelig og gledesfylt å presenterer en film som ligger mange hjerter nært. Anthony Hopkins som den geniale kannibalen står forsatt stødig som en av de mest ikoniske rolletolkningene i filmens historie og Chianti selger som aldri før. Katt og mus-jakten mellom den lettere eksentriske transvestitten Buffalo Bill og den modige FBI rekrutten Clarice Sterling er en svært spennende og effektivt fortalt historie. Den er voldsomt spennende, skremmende og solid utført, men alikevel er det særlig det dynamiske forholdet mellom Sterling og Lecter som ligger i hjertet av filmen, forholdet legger seg et merkelig sted mellom far og datter og det gode mot det onde og er perfeksjonistisk spilt av Hopkins og den formidable Jodie Foster.

Kanibalen Hanibal Lecter har blitt illustrert mange ganger på film, men Jonathan Demmes The Silence of the Lambs vil trolig stå igjen som den ultimate filmatiseringen av denne popkulturelle legenden. Noe skyldes selvfølgelig den uforglemmelige rolletolkningen, men en av grunnene er også at Lecter her spiller andrefiolin. Det er Clarice Sterlings blikk vi følger, og i samspillet mellom dem finner vi det mystiske, men også noe menneskelig, med karakteren.

Filmen plukket opp en drøss med oscarstatuetter i sin tid og har blitt en viktig del av den populærkulturelle hukommelsen. Velkommen til et gledelig gjensyn eller en oppdagelse på etterskudd.